هشتمین نشست سحبا، سومین نشست با موضوع کرونا بود. این بار در کنار آقای دکتر ملّت به موضوع امکان طرح قضایای کرونایی در دیوان بین المللی دادگستری پرداختیم.

از حیث صلاحیت ترافعی، از میان همه مبانی صلاحیت، ماده 75 اساسنامه سازمان بهداشت جهانی محتمل تر به نظر می رسد و می توان این ماده را در پرتو ماده 34 اساسنامه دیوان بین المللی دادگستری بر اختلافات میان دولتهای عضو نیز حاکم دانست اما نقض مقررات بین المللی بهداشتی را نمیتوان نقض اساسنامه دانست، گرچه ممکن است اقدامات چین یا حتی بعضی کشورهای دیگر نقض ماده 64 اساسنامه باشد. در حقوق ماهوی و مباحث مسئولیت نیز مهمترین مسأله قابلیت انتساب خواهد بود هم از جهت عمل متخلفانه و هم رابطه میان عمل متخلفانه و خسارات. همچنین میان خسارات و جبران آن تناسبی قابل تصور نیست.

موضوع آخر هم امکان تقاضای نظر می توسط سازمان بهداشت جهانی یا مجمع عمومی ملل متحد بود. باتوجه به ابعاد دیپلماتیک، بعید است بتوان تصور کرد چنین تقاضایی، مسئولیت دولت چین را مطالبه کند. اما طرح سؤالاتی پیرامون آثار عدم رعایت مقررات بین المللی بهداشتی، ماهیت تعهدات اساسنامه و ارتباط آن با تعهدات عام الشمول و. ممکن است به توسعه حقوق بین الملل سلامت بینجامد.

همچنین شاید در آینده دولتها به سمت محدود ساختن چین از طریق انعقاد معاهداتی درخصوص منع تولید و تجارت گوشت حیوانات وحشی روی آورند.

ویدیوهای این نشست را در لینکهای زیر ببینید:

فایل اول

فایل دوم


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها